Reclamă
Reclamă

Vara și-a intrat în drepturi, astfel că românii i-au piscinele cu asalt. Cu mic, cu mare, mai ales cu prilejul minivacanței actuale, aceștia se bucură din plin de o bălăceală pe cinste de câte ori au ocazia.  Când vine însă vorba de regulile de a se proteja pe sine sau pe cei mici, nu toți cunosc aceste detalii. Iată câteva reguli care te vor ajuta să stai departe de bolile pe care le-ai putea contacta într-un astfel de mediu.

Atunci când optăm pentru a intra în piscine aglomerate, din start ne expunem unui risc major în ceea ce privește contactarea diferitelor boli :de piele. Mai multe tipuri de boli infecțioase pot fi transmise de la persoană la persoană, involuntar, bineînțeles.

Bolile de piele pe care le putem lua de la piscinele aglomerate

Molluscum contagiosum reprezintă unul dintre virușii care odată ce intră în organism, produc îmbolnăvire.

Reclamă

Totodată și stafilococul  se poate transmite prin acest mod.

Veruca este o plantă cu proprietăți deosebit de importante.  Aceasta este transmisibilă. De altfel, veruca va reapărea și după ce a fost în prealabil eliminată.

Nu uita niciodată să folosești încălțările atunci când mergi la piscină

Contactul cu pardoseala sau spațiul de lângă piscină duce la creșterea riscului de îmbolnăvire.Atât pentru adulți cât și pentru copii,riscul este la fel de mare. În cazul celor mici, poți utiliza încălțările speciale pentru apă. Acestea nu sunt destinate doar pentru plajă ci pot fi utile și la piscină.

Folosește dezinfectantul pentru mâini

Chiar dacă ar părea inutil să folosești dezinfectantul într-un mediu în care interacționezi cu apa, nu este deloc așa. După ce ai atins obiecte utilizate la comun precum șezlongurile, mânere de la piscină sau ale ușilor de la toaletă este imperios necesar să folosești un dezinfectant. Atât pentru adulți cât și mai ales pentru cei mici, găsești în farmacii astfel de produse care sunt prietenoase și cu pielea.

Evită înotul sub apă în piscinele aglomerate

Dacă ai un ten sensibil, este indicat să eviți să înoți pe sub apă în piscinele aglomerate. Inclusiv cantitatea de clor adăugată în apă îți poate dăuna într-un astfel de caz.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro