Trei agenți de poliție din Maramureș sunt în atenția justiției, acuzați de fals intelectual, fals material și complicitate la fals intelectual, după un incident survenit în iunie 2020. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru că au mințit în procesul-verbal, încercând să protejeze un coleg prins conducând cu viteză excesivă, prin atribuirea abaterii fiicei acestuia.

Incidentul a avut loc pe 28 iunie 2020, când doi dintre polițiști, aflați în serviciu pentru supravegherea traficului, au oprit un vehicul ce depășea limita de viteză permisă. Realizând că la volan se afla unul dintre colegii lor, în afara orelor de serviciu, agenții au decis să falsifice documentația, indicând ca și cum la volan s-ar fi aflat altcineva.

„În acest context, primul inculpat a întocmit în fals un proces-verbal de sancţionare contravenţională pe numele fiicei celui de-al treilea inculpat, atestând necorespunzător adevărului faptul că aceasta ar fi condus autoturismul în cursul zilei respective, iar cel de-al doilea inculpat a executat pe procesul-verbal de sancţionare contravenţională o semnătură falsă”, a comunicat Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Superiorii lor au descoperit acțiunea și au inițiat procedurile judiciare, care după aproape patru ani de cercetări, au condus la trimiterea în judecată a celor trei, în stare de libertate. Polițiștii implicați în acțiunea de falsificare sunt acuzați de fals material în înscrieri oficiale, respectiv complicitate la fals intelectual. Cazul este acum pe rolul Judecătoriei Baia Mare, așteptându-se un verdict.