Reclamă
Reclamă

Trei oameni sunt dați dispăruți în sudul Elveției, regiune grav afectată de inundații. Stațiunea de schi Zermatt a fost complet izolată de restul țării, după ce râul Vispa a inundat șoselele și căile ferate care o leagă de alte localități.

Pe internet au apărut filmări realizate din ultimul tren care a părăsit Zermatt înainte ca apele râului să distrugă toate căile de acces. Un pompier local, a declarat: „În 25 de ani de când sunt pompier, nu prea am văzut așa ceva.”

Autoritățile spun că viiturile s-au produs mult mai rapid decât anticipau. Alerta de inundații fusese emisă joi seară, iar până vineri dimineață, mai multe râuri au ieșit din matcă. Pe parcursul zilei, autoritățile au întărit malurile și digurile în zonele locuite, sfătuind populația să rămână vigilentă.

Reclamă

Raphael Mayoraz, expert în dezastre naturale, a explicat situația: „Toată primăvara am avut multă zăpadă la munte, iar lunile mai și iunie au fost relativ reci. Zăpada nu s-a topit, dar, în ultimele zile, temperaturile au crescut brusc, determinând o topire rapidă a zăpezii care a alimentat multe cursuri de apă.”

În plus, furtuni puternice au afectat zona de la granița cu Italia și Franța, amplificând problemele cauzate de inundații.

În sudul Elveției, autoritățile continuă să monitorizeze situația și să caute persoanele dispărute. Sunt în desfășurare eforturi de salvare și de protejare a populației din zonele afectate.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro