Reclamă


Numeroase state ale lumii privesc cu groază la scenariul crizei care încet se conturează. Scumpiri excesive ale alimentelor sau ale materialelor de construcții, creșterea ratelor, facturi uriașe, toate fac parte din cel mai negru coșmar al tuturor.

Pentru un astfel de context de instabilitate economică ai nevoie de un plan de supraviețuire. Astfel, ținând cont de o serie de reguli, ai șanse să faci față cu brio unei astfel de perioade.

Păstrează în cază un buget de rezervă de bani lichizi

Chiar dacă ți se părea sigură varianta de a păstra toți banii la bancă în astfel de cazuri va fi eficientă. Este necesar să ai mereu la îndemână o sumă modică de bani care te-ar putea ajuta să supraviețuiești în orice context. În cazul unui atac cibernetic de exemplu, ar fi imposibilă retragerea de la bancă a fondurilor pe care le ai.

Nu cheltui banii din fondul de urgență ci asigură-te că sunt într-un loc sigur din casă, astfel încât să-i poți folosi la nevoie.

Nu este momentul să faci investiții

Oricât de tentantă ar suna investiția în criptomonede, la bursă sau în orice alt domeniu în care riști să pierzi banii alocați, nu merită. Focusează-te în prezent pe ceea ce deții deja și lasă dorința de a-ți dubla economiile pentru vremuri mai puțin tulburi.

Nu te aventura spre reconversia profesională

Multe persoane își doresc să facă o schimbare în viață, pe plan profesional. Într-un astfel de context reconversia profesională poate fi soluția salvatoare spre a îmbrățișa cariera dorită. Cei care aleg această opțiune merg pe principiul „mai bine mai târziu decât niciodată”, pentru a-și trăi visul.

O astfel de mișcare în carieră poate fi riscată. Într-un prezent în care companiile se tem de plata facturilor, de criza financiară, locurile de muncă pot deveni nesigure. Astfel că, dacă aveai în plan o astfel de schimbare, amână acest moment până la redresarea situației.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro