Reclamă

Indiferent de vârstă sau de nivelul de activitate fizică, îngrijirea articulațiilor este esențială. Asta pentru pentru a menține o bună mobilitate și a preveni problemele articulare pe termen lung. Poți afla din timp dacă problemele articulare te vor chinui odată cu înaintarea în vârstă. „Trosnitul” articulațiilor, ușoarele amorțeli sau chiar vibrații pe care le resimți, ar putea fi semnele pe care le poți avea în anii tinereții. Toate indicând însă probleme articulare la bătrânețe.

Cum eviți să ai probleme articulare la bătrânețe

Încă de la 20 de ani este important să ai grijă de sănătatea cartilajelor. Acestea care amortizează șocul la nivelul articulațiilor. O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți poate contribui la menținerea sănătății articulațiilor.

Consumă fructe și legume care furnizează antioxidanți De asemenea, alege lactate cu conținut scăzut de grăsimi și uleiuri sănătoase. Un exemplu este uleiul de măsline și uleiul de cocos. De asemenea, semințele, nucile și peștele sunt benefice pentru sănătatea articulațiilor.

Nu uita de sport

Pe măsură ce treci de 30 de ani, viața agitată și responsabilitățile zilnice pot face ca activitatea fizică să fie neglijată. Totuși, un stil de viață activ este esențial pentru menținerea sănătății articulațiilor.

Exercițiile fizice regulate ajută la menținerea mușchilor puternici. Totodată și la menținerea unei greutăți sănătoase. Concentrează-te pe exerciții pentru picioare, care antrenează mușchii de bază.

După vârsta de 40 de ani, este recomandat să consulți un medic specialist. Acesta te va îndruma legat de prevenirea unor astfel de boli.

De exemplu, femeile sunt mai predispuse la dezvoltarea artritei la această vârstă. Medicul îți poate oferi sfaturi și tratamente adecvate pentru a gestiona disconfortul fizic și a menține mobilitatea articulațiilor. De asemenea, kinetoterapia poate fi de ajutor pentru a facilita mișcarea și a preveni rigiditatea.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro