Reclamă
Reclamă

Trei persoane au fost înjunghiate la o petrecere privată din Wolmirstedt, în estul statului Saxonia-Anhalt, în timpul meciului dintre Germania și Scoția, parte din turneul de fotbal Euro 2024. Atacatorul, un bărbat afgan de 27 de ani, a fost împușcat ulterior de poliție.

Incidentul a avut loc la scurt timp după începerea meciului, când atacatorul a rănit un cetățean afgan de 23 de ani „cu un obiect asemănător cu un cuțit” într-o clădire din Wolmirstedt. Victima a decedat din cauza rănilor, conform declarațiilor poliției din Landul Saxonia-Anhalt.

La scurt timp după ora 21:00, atacatorul a pătruns pe o proprietate privată, unde a înjunghiat alte trei persoane: o femeie de 50 de ani și un bărbat de 75 de ani, grav rănite, și un bărbat de 56 de ani, care a suferit răni mai ușoare. Cele trei victime, toate de naționalitate germană, urmăreau meciul din deschiderea Euro 2024 între Germania și Scoția, potrivit cotidianului Bild.

Reclamă

După atac, bărbatul a fugit și a atacat reprezentanți ai serviciilor de urgență cu un obiect asemănător cu un cuțit. Polițiștii prezenți au fost nevoiți să deschidă focul asupra atacatorului, care a decedat apoi în spital.

Poliția a declarat că „pe moment, nu există nicio dovadă a vreunui act cu motivație religioasă sau orice altă motivație”.

Euro 2024, organizat în Germania, se desfășoară sub măsuri stricte de securitate, având în vedere contextul geopolitic tensionat generat de războiul din Ucraina și conflictul dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro