Trei copii sunt acuzați de terorism. După ce împreună cu alți membri din grup ar fi făcut mai multe apeluri false cu bombă pe Aeroportul Henri Coanda- Otopeni.

Procurorii au descoperit că trei băieți din Ploiești făceau parte dintr-un grup care a trimis o serie de alerte false cu bombă pe Aeroportul Henri Coanda- Otopeni şi nu numai. Grupul era format din 9 persoane. În tipul perchezițiilor anchetatorii au găsit în casele acestora, 12 cartele telefonice și 10 telefoane cu ajutorul cărora aceștia ar fi putut face alertele false.

Trei copii făceau parte din grup. DIICOT investighează cazul

Pentru descoperirea grupului, anchetatorii au fost ajutați de Serviciului Român de Informaţii. Așa polițiștii au descoperit că întregul grup era format din 9 persoane. Cu  domiciliul în Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanța şi Bucureşti. Printre cei 9 erau şi cei 3 băieți.

,,În cursul zilei astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti. Cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei. Prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic”, a fost mesajul transmis de Poliţia Română, potrivit PRO TV.

Potrivit informațiilor grupul se folosea de o aplicaţie informatică specială. Cu ajutorul ei membrii grupului își puteau ascunde identitatea. Și astfel nu erau prinși atunci când sunau și făceau amenințările cu bombă.

Din septembrie 2019, până în martie 2020 aceștia au trimis mai multe alerte false. Ceea ce i-a făcut pe polițiști să meargă și să cerceteze pistele false. De asemenea, tinerii făceau comenzi fictive pe numele peroanelor cu care aveau conflicte.

Cele 9 persoane implicate au fost duse la audieri. Anchetatorii urmând să stabilească dacă vor cere arestarea preventivă a acestora. Aceștia riscă între 3 și 10 ani de închisoare, potrivit prevederilor din codul penal în cazul amenințărilor cu bombă.