Trei adolescenți, dintre care două fete și un băiat, au fost reținuți și plasați în arest preventiv în Germania, sub suspiciunea de a pregăti un atac terorist islamist. Anunțul a fost făcut de justiția germană, iar evenimentele au avut loc în week-end-ul Paștelui catolic.

Cei trei tineri, cu vârste de 15 și 16 ani, domiciliați în landul Renania de Nord-Westfalia, sunt acuzați că „au planificat un atac terorist de motivație islamistă și au recunoscut că sunt gata să îl comită”, conform unui comunicat al parchetului din Düsseldorf. Detaliile planului lor nu au fost divulgate de către autorități, având în vedere vârsta minoră a suspecților și faptul că investigația este încă în desfășurare.

Informații apărute în cotidianul german Bild sugerează că adolescenții intenționau să atace polițiști și biserici folosind cuțite și cocktailuri Molotov, acționând în numele Statului Islamic. Existau chiar și discuții despre procurarea unor arme de foc pentru a-și duce la îndeplinire planurile.

Ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat recent pentru cotidianul Süddeutsche Zeitung că „pericolul terorismului islamist rămâne acut” în țară. Având în vedere și contextul actual, marcat de conflictul dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas din 7 octombrie 2023, autoritățile germane sunt într-o stare sporită de alertă, mai ales cu ocazia pregătirii țării pentru găzduirea turneului european de fotbal dintre 14 iunie și 14 iulie.