Reclamă

Deși cazurile de coronavirus sunt în scădere, specialiștii ne atrag atenția să nu ne lăsăm păcăliți. Astfel, dacă în curând măsurile de restricție vor fi ridicate, fiecare persoană va fi pe cont propriu în lupta cu virusul Sars-Cov-2.

1. Planta care te scapă de coronavirus

Atât cei vaccinați, cât și cei care nu au vrut să se vaccineze, trebuie să știe că există anumite plante care ajută în lupta cu coronavirusului. Una dintre aceste plante este pelinița sau pelinul dulce. Este o plantă cunoscută în popor sub denumirea de „mătura Raiului”. Pelinul dulce este folosit în medicina tradițională de peste 2.000 de ani.

În popor i s-a dat denumirea de „mătura raiului” fiindcă s-au făcut mai multe studii care au arătat că această plantă ajută la „măturarea” paraziților, virusurilor și a altor agenți patogeni din corp.

Apariția noului Sars-Cov-2 a făcut ca oamenii de știință să facă din nou studii pe această plantă. Astfel, cercetările au scos la iveală că pelinița poate fi foarte utilă și în lupta cu Covid-19. Acest lucru se datorează artemisininei, care ar inhiba proteina spike a virusului în faza incipientă de infectare. De asemenea, studiile mai spun că datorită efectelor antiinflamatoare, pelinul dulce „mătură” și din furtuna de citokine, scăzând riscul de afectare al organelor.

Această plantă se luptă cu coronavirusul! Cum se consumă „mătura Raiului”

„Mătura Raiului” are proprietăți antitumorale, antibacteriene și antivirale

De asemenea, pelinița conține și compuși bioactivi precum monoterpeni, sesquiterpeni și fenoli, care ajută organismul. Pelinul dulce are proprietăți antitumorale, antibacteriene și antivirale. De asemenea, consumul acestei plante te scapă de paraziți.

Oamenii de știință mai spun și că această plantă ar acționa ca un sedativ, ar proteja ficatul și ar ajuta digestia. De asemenea, ea este utilă și în gastrite, diaree, boli de ficat, tuse, migrene și dureri articulare.

Pelinița crește între 30 și 100 de cm. Ea se găsește la noi în țară doar în grădini private. Seminţele ei sunt microscopice, iar germinarea se face greoi pentru seminţele vechi.

Această plantă poate fi consumată sub formă de ceai, tinctură sau capsule. În cazul ceaiului, se beau trei-cinci căni zilnic, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro