Reclamă
Reclamă

Malformațiile uterine reprezintă o cauză frecventă de infertilitate, însă tratamentele minim invazive, realizate de chirurgi ginecologi experimentați, pot ajuta femeile să aibă sarcini și nașteri fără probleme. Infertilitatea poate fi influențată de diverse malformații uterine care afectează forma, dimensiunile sau structura uterului.

Femeile cu uter malformat pot experimenta tulburări ale ciclului menstrual, amenoree, dureri pelviene, multiple sarcini întrerupte spontan și infertilitate. Vestea bună este că intervențiile chirurgicale de corectare a malformațiilor uterine pot contribui la obținerea unei sarcini și la nașterea de copii sănătoși.

Conf. Dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, subliniază importanța adresării către un centru specializat în tratament pentru infertilitate pentru femeile care nu pot rămâne însărcinate sau care au avut una sau mai multe sarcini pierdute prin avort spontan. „Ideal, la un astfel de centru se vor adresa cuplurile, deoarece medicul specializat în reproducere umană asistată medical poate identifica toate cauzele care împiedică un cuplu să aibă copii,” a spus dr. Herghelegiu.

Reclamă

Acesta a adăugat că odată corectate problemele, șansele de a obține o sarcină spontană și de a o duce la termen cresc considerabil.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro