Odată cu venirea anotimpului rece pielea noastră trece prin schimbări. Din cauza vântului, din cauza frigului sau din cauza sensibilității pielea noastră poate avea de suferit. Exfolierea reprezintă un pas foarte important în îngrijirea tenului, prin intermediul ei eliminăm celulele moarte adunate pe piele.

Atunci când ai o piele exfoliată aceasta arată mai netedă, mai fină și ajută la aplicarea machiajului. Dar ai grijă, exfolierea poate avea și efecte negative, pielea nu trebuie exfoliată de mai mult de trei ori pe săptămână. Totodată deși exfolierea cu ingrediente naturale sunt recomandate este important să te documentezi înainte de aplicarea acestora, pentru a fi potrivite tipului tău de ten.

Așadar vă prezentăm câteva ingrediente naturale excelente pentru exfoliere:

Zahăr brun- Zahărul brun este unul dintre cele mai folosite ingrediente de exfoliere, deoarece acesta oferă o exfoliere gentilă și totodată ajută la diminuarea porilor. Este de preferat sa îl amestecați cu miere sau cu ulei de cocos.

Sare de mare – Sarea de mare este un ingredient abraziv, conține minerale destinate hidratării și este recomandat sa fie folosită în combinație cu ulei de cocos sau de măsline.
Boabe de orez- Boabele de orez sunt foarte cunoscute în tratarea tenului, acestea au rolul de a absorbii excesul de ulei și eliminarea celulelor moarte.