Infertilitatea poate afecta oricare dintre parteneri dintr-un cuplu, iar pentru diagnosticarea și tratarea acesteia, este esențială consultarea unui specialist. Dr. Ciprian Morariu, medic primar obstetrică-ginecologie, explică rolul procedurilor chirurgicale ginecologice în tratarea infertilității.
O parte din numeroasele cauze ale infertilității pot fi corectate prin intermediul intervențiilor chirurgicale ginecologice. Aceste proceduri sunt de cele mai multe ori minim invazive, fiind realizate prin histeroscopie, chirurgie laparoscopică sau chirurgie robotică. Aceste metode sunt bine tolerate de către paciente și pot rezolva probleme precum malformațiile uterine, tumorile sau endometrioza. După o scurtă perioadă de convalescență, pacienta poate obține o sarcină.
În situațiile în care pacientele tratate pentru infertilitate nu reușesc să obțină sarcina, este posibil ca medicii să recomande proceduri de fertilizare asistată. Acestea includ inseminarea artificială și fertilizarea in vitro, două metode prin care numeroase cupluri au reușit să aibă copii sănătoși, în pofida obstacolelor care le-au împiedicat anterior să ducă o sarcină la termen.
Mai multe informații despre procedurile și opțiunile disponibile pentru tratarea infertilității pot fi găsite pe website-ul SANADOR, care susține acest articol.