Paul, pacient diagnosticat cu adenom de prostată în 2016, a beneficiat recent de o procedură inovatoare la Spitalul Clinic SANADOR. După ce medicația tradițională a devenit ineficientă în toamna anului 2023, i s-a recomandat terapia REZUM, o tehnică modernă ce folosește vapori de apă pentru a distruge țesutul hiperplazic.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urolog și coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la spital, a propus această soluție. „Când Conf. Gîngu mi-a comunicat că trebuie efectuată această intervenție, nu am ezitat. Pentru problema medicală pe care eu o aveam exista o singură soluție și anume operația. Ca tip de operație, eu cunoșteam două variante: intervenția clasică și cea laparoscopică. Medicul mi-a spus că există o procedură nouă, REZUM, apărută de șase ani în Franța și de trei ani în România. REZUM este o terapie cu vapori de apă, neinvazivă, ce nu implică tăieturi, lucru care mi-a plăcut”, a relatat Paul.

Procedura a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes, Paul recuperându-se rapid. „Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a explicat mereu tot. A venit la mine după operație și mi-a transmis că totul a decurs normal și că intervenția are o rată de succes de aproape 100%. După intervenție am avut dureri, dar tratamentul administrat la recomandarea medicului și-a făcut repede efectul. A doua zi am fost trimis în rezervă, iar în aceeași zi am fost externat”, a adăugat pacientul.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților cu afecțiuni ale prostatei acces la cele mai moderne metode de tratament. Adenomul de prostată poate fi tratat cu succes și prin metode nechirurgicale, precum embolizarea sau ablația. În cazuri mai serioase, precum cancerul de prostată, tratamentele includ intervenții chirurgicale clasice, deschise, sau minim invazive, cum ar fi prostatectomia robotică sau laparoscopică.