Reclamă

Transfuziile de sânge la animale sunt la fel de greu de realizat precum cele la oameni. Criza de sânge din spitalele pentru oameni este la fel de acută și în cazul clinicilor veterinare.  Astfel, viața animalelor este deseori pusă în pericol din acest motiv. În timp ce în spitalele din străinătate, astfel de probleme nu există, la noi, zilnic mor câini din acest motiv.

Transfuziile de sânge la animale, greu de realizat în țara noastră

Medicii veterinari susțin că în România este criză acută de sânge. Multe animale ajung să moară sub ochii neputincioși ai cadrelor medicale, dar și ai stăpânilor din acest motiv. Donatorii se găsesc extrem de greu. Totuși în România exista câteva bănci de sânge pentru animale. Toate au servicii la costuri destul de piperate. Asta pentru că nu primesc subvenții de la stat ci se susțin din fonduri proprii. Centrele de donare de sânge destinate oamenilor sunt în schimb subvenționate de stat.

În disperare de cauză, stăpânii care au animale cu astfel de probleme, cer ajutor în mediul online. Chiar și așa este dificil pentru ei să identifice donatorii. Mulți stăpâni care au câței sănătoși de exemplu evită să doneze considerând că procedura este una dureroasă pentru animal. Nu este nici pe departe așa, spun medicii veterinari.

În cazul câinilor, recoltarea ca procedură se realizează în maxim 30 de minute. Cantitatea de sânge care poate fi extrasă de la un exemplar canin este de doar 450 ml.

Sunt numeroase cazuri care vin intoxicate. Au nevoie în urma unor intervenții chirurgicale, traumatism sever, de o transfuzie de sânge sau de produse pe bază de sânge care ar putea să facă diferența dintre viață și moarte”.Există și bănci de sânge, dar foarte puține.„, susține un medic veterinar din cadrul USAMV Cluj

Spre deosebire de oameni, câinii se diferențiază prin 12 grupe sanguine. Totodată, în unele cazuri, se poate folosi sânge de la un câine pentru salvarea unei pisici.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro