Platforma National Geographic a întocmit un clasament al celor mai spectaculoase trasee din lume, iar în top 10 se află și Transfăgărășanul.

Drumul este menționat pentru obiectivele sale naturale, istorice, care apar în cale, dar sunt, totodată, amintite și posibilele riscuri ale unei călătorii în zonă.

Sectiunea dedicată Transfăgărășanului de către revista National Geographic se numește „Trage o sperietură în Alpii Transilvăneni”, fiind deja cunoscută întortocheata șosea românească.

Jurnaliștii scot în evidență câteva obiective atrăgătoare pentru cei interesați de vizitarea zonei, printre care ruinele Castelului Poenari, cu o vechime de peste șapte sute de ani. De asemenea, în materialul realizat, se recomandă și un mic popas la Cascada Bâlea a cărei înălțime este echivalentul a 20 de etaje.

Printre riscurile pomenite se regăsesc cele 27 de poduri și apeducte, dar și traversarea unui tunel întunecat, plus condițiile meteo înșelătoare. Motiv pentru care Transfăgărășanul este deschis doar de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii octombrie, se mai specifică în articol.