Traian Băsescu a renunțat la procesul de contestare a deciziei prin care era acuzat de colaborator al Securității. Fostul președinte al României, s-a declarat un iubit de patrie și de popor, iar această hotărâre judecătorească l-a pus pe jar. 

După ce a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea, mai multe drepturi i-au fost retrase. Dreptul de ședere în locuința de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară, dar și paza le-a pierdut în urmă cu câteva luni.

Dovezile au arătat că fostul președinte al României a avut legături cu Securitatea, folosind și un nume conspirativ, Petrov.

Traian Băsescu nu se aștepta la o astfel de decizie atât de dură și a mers în instanță. A contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție în urmă cu câteva luni.

„Nu mă așteptam la această decizie, mai ales că documentele folosite sunt de la contrainformații militare și nu de la Securitate. E drept, eu la 21 de ani nu am știut că contrainformațiile militare sunt Securitate.

În ce mă privește este o surpriză mai ales că discutăm de președintele care a condamnat comunismul, a deschis arhivele Securității și a ordonat predarea la CNSAS. E o decizie a unui judecător, nu am decât să urmez calea legală și să o contest la Înalta Curte.”, a fost declarația Traian Băsescu pentru Știrile PRO TV.

Social media

Traian Băsescu a renunțat la contestarea deciziei

Astăzi, Traian Băsescu urma să-i convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel să revizuiască statutul său privind rolul de colaborator al Securității. Avocații fostului președinte aveau rolul de a arăta că nu se întrunesc condițiile prevăzute de lege pentru a avea acest statut.

Fără să anunțe ceva în prealabil, a fost depusă o cerere prin care se cere renunțarea la acest proces. Motivele nu se cunosc. Se pare că Traian Băsescu își acceptă statutul de colaborator al Securității în vremea lui Nicolae Ceaușescu.

„Ieri, prin intermediul avocaților, Traian Băsescu a depus o cerere prin care a declarat că-și dorește să renunțe la această cale extraordinară. Nu se cunosc motivele. El dacă renunță la această cerere, își acceptă statutul de colaborator al Securității (…)”, a anunațt România TV.