Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat în emisiunea Briefing de la Digi24 că prezența lui Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei este esențială pentru a reduce șansele Gabrielei Firea de a câștiga un nou mandat. Băsescu susține că acest demers este rezultatul unei înțelegeri cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, care, după spusele sale, ar beneficia în mod indirect dacă Firea ar pierde alegerile.

„Eu sunt convins că insistența asta publică n-am vorbit, n-am sunat, nu ne-am auzit, este ca să pună o perdea de fum”, a declarat Băsescu, adăugând că atât Ciolacu, cât și Piedone, ar avea un interes comun în menținerea candidaturii acestuia din urmă. Conform fostului președinte, retragerea lui Piedone din cursă ar însemna o victorie sigură pentru Firea, lucru nedorit de Ciolacu.

De asemenea, Băsescu a criticat maniera de acțiune a lui Ciolacu, numindu-l „un meltican care le învârte, le zăpăcește” și afirmând că astfel de tactici nu sunt eficiente în contextul politic bucureștean. Fostul președinte a exprimat dezamăgire față de Ciolacu, pe care inițial îl considera un „om bun”, dezamăgire accentuată de strategia adoptată de acesta în cadrul alegerilor locale.