Noua Zeelandă se confruntă în prezent cu o situație foarte dificilă, după ce erupția unui vulcan a lăsat în urmă doar durere și familii înlăcrimate.

Reclamă

Vulcanul a erupt lunea aceasta, pe Insula Albă sau Whakaari, după cum mai este cunoscută. Nu este o insulă locuită, însă reprezintă o atracție turistică pentru curioși din toată lumea.

În momentul produceri tragediei, pe insulă se aflau 47 de persoane. În ciuda faptului că existau avertizări despre o posibilă erupție, prezența turiștilor pe insulă a fost permisă.

Reclamă

Dintre acestea, 6 au fost declarate decedate, iar alte 8 sunt încă dispărute. Șansele ca aceștia să fi supraviețuit mărilor de gaz, abur și lavă sunt totuși foarte mici. Mai mult de 30 de persoane au fost grav rănite, iar acum sunt tratate de urgență la spital pentru arsuri grave. Nu au fost dezvăluite numele celor răniți sau decedați, însă listele sunt așteptate să apară. Toate informațiile au fost adunate de la familiile celor afectați de tragedie.

Autoritățile au încercat din greu să intervină cât mai repede posibil. Principala lor preocupare este pentru moment să salveze pe oricine mai poate fi salvat. De asemenea, a fost demarată o anchetă pentru investigarea circumstanțelor în care victimele au murit și au fost rănite. Firma care organiza tururile pe insulă este principalul suspect.