Cel puțin cinci oameni au murit și alți și 40 fost răniți după ce o maşină a intrat în mulţimea prezentă la o paradă de Crăciun, organizată în orașul Waukesha, din statul american Wisconsin. Autoritățile l-au arestat deja pe șofer și au găsit mașina la scurt timp după incident.

Printre victimele înregistrate sunt și copii. Mașina de culoare roșie a trecut peste o barieră care delimita la parada de Crăciun din SUA și a intrat, cu viteză mare, în oamenii prezenți acolo. Martorii spun că șoferul nu a încercat să oprească după ce a rupt bariera, potrivit CNN.

O mașină a intrat în mulțimea prezentă la o paradă de Crăciun din SUA. Ce spun martorii

Autoritățile locale nu știu încă dacă incidentul din Waukesha este un act terorist sau un accident nefericit. Procurorii verifică dacă șoferul fugea de la locul unei infracțiuni înainte de a intra cu mașina în mulțumea aflată la târgul de Crăciun. Imediat după accident, 28 de oameni au ajuns la spital.

Tragedie în SUA! O mașină a intrat în mulțimea prezentă la o paradă Crăciun. Cel puțin 5 oameni au murit
Captură social media

Angela O’Boyle, o femeie care locuiește într-un apartament aflat în zona unde s-a produs tragedia, a povestit că urmărea parada de Crăciun de pe balcon atunci când mașina a intrat în mulțime.

„Am auzit țipete. Când am întors capul am văzut mașina rupând bariera. A lovit cel puțin două persoane și a trecut peste ele. Apoi a mers pe drumul către People’s Park, nu s-a oprit. E o imagine pe care n-aș fi vrut să o văd,” a povestit ea sursei amintite mai sus.

Reacția primarului și a poliției orașului Waukesha

Sawn Reilly, primarul din Waukesha, Wisconsin, a spus că atât el cât și toată comunitarea orașului sunt șocați de cele întâmplate în după-amiaza zilei de duminică.

„Comunitatea noastră a trecut prin clipe de groază și prin tragedie când ar fi trebuit să fie o sărbătoare a comunității. Sunt profund întristat că atât de mulți membri ai comunității noastre au mers la o paradă, dar s-au ales cu răni și cu inima frântă”, a spus acesta.