Un incident tragic a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, o femeie în vârstă de 81 de ani a murit într-unul dintre lifturile spitalului. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, femeia, care era internată în spital, a rămas blocată în lift și a decedat acolo. Această tragedie a dus la deschiderea unei anchete de către poliție.

Polițiștii din Olt au început o anchetă pentru a investiga cazul femeii în vârstă de 81 de ani care a murit într-un lift al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Conform prefectului județului Olt, Mario De Mezzi, mama unei asistente medicale era transferată de la etajul 5 la etajul 2, unde se afla Secția ATI, pentru a fi intubată.

De Mezzi a subliniat importanța investigației care urmează să fie efectuată și a pus întrebarea retorică „Câți oameni e nevoie să mai moară pentru a fi demisă această vătafă care-și spune manager de spital?”.

Desfășurarea evenimentelor

Conform informațiilor primite de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în data de 16 decembrie, în jurul orei 8,05, s-a primit o sesizare cu privire la decesul femeii de 81 de ani într-unul dintre lifturile spitalului.

Potrivit sursei, liftul în care s-a blocat femeia a suferit o defecțiune tehnică, iar personalul spitalului nu a reușit să o recupereze în timp util. Poliția investighează acum incidentul și vor fi întocmite acte procedurale pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Tragedie într-un spital din România: O femeie a murit în liftul unității medicale, după ce acesta s-a blocat

Lifturile, o amenințare constantă

Incidentul tragic scoate în evidență vulnerabilitatea lifturilor și pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru pacienții și personalul medical. În acest caz, femeia de 81 de ani era transportată într-un lift care s-a blocat între etajele 4 și 5.

În ciuda manevrelor de resuscitare ale personalului medical, pacienta a pierit. Această tragedie ridică întrebări serioase cu privire la siguranța lifturilor din unitățile medicale și controversatul manager al spitalului.

Critici aduse managementului spitalului

Prefectul Mario De Mezzi a criticat dur managementul spitalului. Folosindu-și contul de Facebook, prefectul a postat:

„Câți oameni e nevoie să mai moară până când cineva să o demită pe această vătafă care-și spune manager de spital? Rușine, vătafilor!”.