Un accident grav s-a produs pe autostrada M5 lângă Kecskemét, implicând un microbuz românesc care tracta o remorcă. Incidentul a avut loc pe segmentul dintre kilometrii 74 și 75, îndreptându-se spre Szeged. Microbuzul a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în șanț, oprindu-se pe lateral, împreună cu remorca tractată.

Șapte persoane au fost rănite în accident, inclusiv două femei transportate în stare critică cu elicopterul. Alți răniți au fost duși la spital cu ambulanța. Echipele de pompieri din Kecskemét și Lajosmizse au intervenit pentru a elibera o persoană încarcerată. Operațiunea de salvare a fost coordonată de serviciul operațional al agenției de protecție civilă.

Accidentul a cauzat perturbări semnificative pe autostradă. Traficul a fost deviat, iar segmentul afectat al autostrăzii M5 a fost închis pentru mai multe ore. Această situație a condus la formarea unui ambuteiaj extins pe partea opusă a autostrăzii, îndreptată spre Budapesta, unde s-a format o coadă de aproximativ 10 kilometri din cauza curioșilor și a celor care făceau fotografii.

Acest incident ridică întrebări privind siguranța pe autostrăzi și necesitatea unei mai bune gestionări a traficului în cazul unor asemenea evenimente nefericite. Analizând cauzele potențiale ale accidentului, este posibil să se discute despre condițiile meteo, starea tehnică a vehiculului sau factori umani, cum ar fi oboseala șoferului sau nerespectarea regulilor de trafic.

Acum 6 luni, un microbuz plin cu pasageri români s-a răsturnat tot pe M5

În august anul trecut, un alt accident grav a avut loc pe autostrada M5 din Ungaria, aproape de granița cu România. Soferul microbuzului, care se îndrepta spre România, a pierdut controlul vehiculului și a lovit parapetul autostrăzii, provocând răsturnarea microbuzului. Conform rapoartelor poliției maghiare, accidentul a rezultat într-un deces și mai mulți răniți. La locul accidentului au intervenit echipe de ambulanță, pompieri și polițiști. Victimele cu răni grave au fost transportate la spital, iar traficul pe autostradă a fost întrerupt pentru peste o oră.