Cutremurele devastatoare i-au lăsat pe oameni cu traume care cu greu vor fi vindecate. O femeie a visat că are loc un nou seism. S-a trezit îngrozită și s-a aruncat pe geam, de frică să nu rămână captivă printre dărâmături. A decedat câteva ore mai târziu, la spital.

Pe 6 februarie, regiunea de sud-est a Turciei a fost lovită de cele mai puternice cutremure din ultimele decenii, ce au avut mii de replici. Nu mai puțin de 14 milioane de oameni au fost afectați, iar aproximativ 50.000 de persoane au murit.

Supraviețuitorii, care au văzut cum rudele, prietenii și cunoscuții, sunt prinși sub dărâmături, au rămas cu traume teribile. Este și cazul unei femei din orașul Erzin, provincia Hatay, în vârstă de 38 de ani.

În mijlocul nopții s-a trezit îngrozită, după ce a avut un coșmar. Se pare că visase ca e seism, iar atunci când a sărit din pat, a început să strige prin casă. Niciuna dintre persoanele aflate cu ea în locuință nu au apucat să o oprească. S-a aruncat de frică pe geam și s-a izbit de trotuarul din fața blocului.

Se temea! A crezut că este o nouă replică și a intrat în panică, Ayşe a mea a fugit spre balcon și a sărit de la etajul doi., a declarat mama femeii.

Femeia care s-a aruncat pe geam era terifiată din cauza cutremurelor

La fața locului au fost chemate mai multe echipaje de intervenție, care au transportat-o pe victimă la spital. Din păcate însă, impactul i-a fost fatal. Mama ei a povestit ulterior că fiica ei rămăsese traumatizată de cutremure, dar și de replicile ce i-au urmat.

Având în vedere aceste mărturii, posibilitatea unei sinucideri este exclusă. Gestul extrem al femeii a fost provocat de teamă.

Fiica mea s-a trezit brusc, țipând: „Mamă, este un cutremur, trebuie să ieșim”. Am încercat să o opresc, dar nu am reușit, a sărit. Nici eu nu puteam înțelege ce se întâmplă. Când am văzut-o jos, am leșinat!, a mai povestit mama sa.