Într-un tragic incident raportat marți, două elicoptere militare s-au ciocnit în aer în timpul unei repetiții pentru o paradă a Marinei Regale Malaeziene, rezultând decesul tuturor celor zece persoane aflate la bord. Evenimentul nefericit a avut loc la baza navală Lumut, situată în statul Perak, la ora 9:32 dimineața.

Marina Malaeziană a confirmat într-un comunicat moartea celor implicați, menționând că toate victimele au fost declarate decedate la locul accidentului. După incident, corpurile neînsuflețite au fost transportate la spitalul bazei militare Lumut pentru procedurile de identificare.

Reportajele din presa locală, redirecționate de BBC, arată că una dintre aeronave a tăiat rotorul celeilalte, ceea ce a dus la prăbușirea amândorura. Se precizează că unul dintre elicoptere a ajuns pe o pistă de alergare, iar celălalt într-o piscină din apropiere, evidențiind gravitatea accidentului.

Investigațiile sunt în desfășurare pentru a determina circumstanțele exacte care au condus la această coliziune fatală, dar tragedia aduce în lumina reflectoarelor riscurile inerente ale pregătirilor pentru evenimentele de amploare militară.