Doliu în lumea cinematografiei! O actriță cunoscută și-a pierdut viața, în somn. 

O mare actriță, care a câștigat și un premiu Oscar, a murit la vârsta de 88 de ani. Este vorba despre Louise Fletcher, care a câștigat premiul Oscar pentru rolul din filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în anul 1975. 

Se pare că femeia a murit în somn, fiind alături de ea membrii familiei, în casa ei din Montdurausse, Franța. Vedeta a fost diagnosticată de două ori cu cancer la sân, însă a avut puterea de a învinge boala de două ori. 

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea cinematografiei! Un celebru actor a murit în urma unui accident cumplit

A câștigat premiul Oscar

Femeia a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în anul 1976. Ea a interpretat-o în film pe asistenta medicală Mildred Ratched. Filmul „Zbor deasupra unui cuib de cruci”, o ecranizată de Milon Forman, a câștigat alte patru premii Oscar. Acesta s-a impus și la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun actor în rol principal” și cel mai bun scenariu adaptat”. 

Estelle Louise Fletcher a avut un moment emoționat în momentul în care a primit premiul. În discursul ei de acceptare al Oscarului, actrița a folosit limbajul american al semnelor, pentru a le mulțumi părinților ei, care erau surzi. De asemenea, având în vedere că a avut un rol negativ, în care a jucat rolul unei asistente nemiloase, Louise Fletcher le-a mulțumit spectatorilor pentru faptul că au detestat-o. 

Doliu în lumea cinematografiei! O cunoscută actriță a murit în somn

Un personaj detestat de lume a făcut-o cunoscută

Modul în care a interpretat acel personal de film a fost atât de impresionant încât Netflix, cunoscuta platformă de streaming, a realizat în anul 2020 un serial denumit „Ratched”. În acest serial era vorba despre prima parte a vieții lui Mildred Ratched, o asistentă medicală devenită în timp răufăcătoare. 

Estelle Louise Fletcher s-a născut pe 22 iulie 1934 şi a fost al doilea copil într-o familie cu patru copii. S-a căsătorit cu producătorul Jerry Bick la începutul anilor 1960, cu care a avut doi fii, John şi Andrew. Louise Fletcher şi Jerry Bick au divorţat în 1977. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.