Un accident grav a avut loc în această dimineață, în localitatea Plopu, județul Prahova. O fetiță de numai șapte ani și mama acesteia, în vârstă de 48 de ani, au fost spulberate pe trecerea de pietoni.

Momentul impactului

În jurul orei 07:30, Antonia, însoțită de mama ei, traversa drumul județean spre stația de unde lua autobuzul spre școală. Un șofer le-a acordat prioritate, însă cel care se afla în spatele lui, grăbit, a intrat în depășire. Copila a fost aruncată 50 de metri, iar mama acesteia a fost trântită la pământ.

„Am văzut în dreptul trecerii de pietoni, doi pietoni, am oprit să acord prioritate și în acel moment un alt participant la trafic m-a depășit cu viteză și s-a întâmplat evenimentul”, a declarat Marius Constantin, șofer.

Femeia a fost transportată cu elicopterul la spitalul Floreasca din București, unde medicii au băgat-o direct în sala de operație. Aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral și fractură deschisă la picior, însă în cazul fetiței a fost declarat decesul.

Tragedie în județul Prahova! Un copil a murit și o femeie este în stare gravă
Social media

Ce spun martorii de la fața locului

La tragica întâmplare au luat parte mai mulți copii și părinți care, de asemenea, se îndreptau spre școală.

„Ele au vrut să treacă, să traverseze trecerea. A oprit prima mașină, iar el a depășit și când a depășit le-a luat din plin. Cu viteza foarte mare la noi aici, mereu vin cu viteza, mereu am spus că până nu pățește cineva ceva nu o să se potolească”, martoră la accident.

Potrivit declarațiilor comisarului Laurențiu Drăghici, șeful Biroului Rutier al Poliției Ploiești, trecerea de pietoni era semnalizată corespunzător cu indicator și marcaj rutier.

Șoferul vinovat are 41 de ani și mergea la serviciu în momentul producerii accidentului. Bărbatul este șeful AJVSP (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi), Prahova. Acesta urmează a fi cercetat pentru ucidere din culpă și este acum în custodia poliției. A fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.