Doi adolescenți au fost loviți de fulger, în Pasul Vâlcan din judeţul Hunedoara

Vremea ploioasă din ultimele zile a adus numeroase probleme. Pe lângă inundațiile din mai multe zone din țară, doi adolescenți au fost la un pas de tragedie. Aceștia, o fată de 17 ani și un băiat de 14 ani, au fost loviți de fulger. În urmă incidentului adolescenta a fost transportată la spital, cu arsuri pe mare parte din corp.

În zona de munte, vremea a fost foarte capricioasă în aceste zile. S-au înregistrat ploi considerabile, vijelii și descărcări electrice. Din păcate, vremea rea a făcut și câteva victime. Mai exact, doi adolescenți au fost loviți de fulger, în Pasul Vâlcan din judeţul Hunedoara. După incident alarmă a fost dată imediat, iar salvatorii au pornit în ajutorul tinerilor.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD şi un altul de la Ambulanţă. Atunci când salvatorii au ajuns, cei doi adolescenți au fost găsiți în stare conștientă. S-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, iar apoi tinerii au fost transportați la spital.

Tragedie în Hunedoara! Doi adolescenți au fost loviți de fulger! O fată de 17 ani a ajuns de urgență la spital
Social media

Arsuri pe 30% din corp

Din fericire cei doi adolescenți ce au fost loviți de fulger au scăpat cu viață. Fata de 17 ani a fost transportată de urgență la spital. Aceasta prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 30% din suprafața corpului.

Cea de-a doua persoană lovită de fulger, băiatul de 14 ani, este în stare bună și nu a necesitat îngrijiri medicale.

„După alertarea forţelor şi ajungerea acestora (SMURD Vulcan şi SAJ) la faţa locului, s-au găsit două persoane conştiente. Una dintre acestea, o femeie, primind îngrijiri medicale de specialitate la locul evenimentului şi fiind mai apoi transportată la spitalul din Petroşani de către echipajul SAJ.”, a transmis ISU Hunedoara.

Nu a fost singurul incident ce a avut loc în acest weekend din cauza vremii rele. Zeci de turiști ce s-au aventurat pe traseele montane au cerut ajutor. Salvatorii au intervenit în numeroase cazuri și din fericire nu s-a înregistrat nicio tragedie.

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.