Trei persoane au pierdut viața în Jiangxi, China, când vânturile puternice au distrus pereții exteriori ai apartamentelor lor aflate la înălțime, în timp ce dormeau.

Autoritățile locale au confirmat tragicul eveniment care s-a petrecut duminică, într-un cartier de pe malul apei din sudul orașului Nanchang. Printre victime se numără o femeie de 64 de ani și nepotul ei de 11 ani, precum și o altă femeie de 60 de ani. Moartea acestei din urmă a generat o amplă reacție pe rețelele sociale, cu peste 300 de milioane de vizualizări pe Weibo ale imaginilor cu peretele distrus al apartamentului său de la etajul 11.

Partenerul uneia dintre femei a povestit momentele terifiante din noaptea tragediei, când a descoperit că rafalele de vânt au spart panourile din sticlă ale balconului. În ciuda eforturilor sale de a o trezi pe partenera sa, a descoperit că aceasta a fost smulsă din apartament, cadavrul ei fiind găsit mai târziu la baza clădirii. Pe lângă pierderile de vieți omenești, incidentul a cauzat și alte victime, patru persoane fiind declarate moarte și mai mult de 10 rănite în acea dimineață din cauza fenomenelor meteorologice severe.

Evenimentul a atras atenția asupra calității construcțiilor din zona afectată, dezvoltatorul imobiliar fiind criticat în contextul unei condamnări anterioare a unui fost manager pentru mituirea oficialilor locali în scopul autorizării proiectelor. Autoritățile au anticipat că vânturile puternice și furtunile vor persista în regiune pentru încă trei zile.