Reclamă

În cea de-a doua zi de Crăciun, s-a stins din viață arhiepiscopul Desmond Tutu. Este recunoscut pentru faptul că a câștigat premiul Nobel, dar și pentru câștigarea unei lupte contra apartheidului. Acesta s-a stins din viață la vârsta de doar 90 de ani, conform BBC.

Una dintre cea mai reprezentativă persoană din Africa de Sud, dar și în afara țării. În anul 1984, a primit premiul Nobel pentru Pace. A fost activist pentru drepturile omului, teolog și cleric.

1. Desmond Tutu s-a stins din viață la vârsta de doar 90 de ani

Arhiepiscopul s-a născut la data de 7 octombrie 1931. Între anii 1985 și 1986 a fost episcop de Johannesburg, apoi arhiepiscop de Cape Town, din anul 1986 până în 1996. De asemenea, este primul om de culoare care a deținut aceste funcții importante.

Acum mai bine de 20 de ani, acesta a fost diagnosticat cu cancer la prostată. În anul 2018, din cauza unui scandal sexual, Desmond Tutu a anunțat că renunță la rolul de ambasador al Ong-ului Oxfam.

2. Desmond Tutu și lupta câștigată împotriva Apartheidului

Desmond a câștigat lupta împotriva unui sistem care a marcat Africa de Sud. Apartheidul a fpst un sistem rasial, care se baza pe legea de a eticheta locuitorii pe baza culorii pielii. Încă de când se nășteau și până la cimitir, existența lor era marcată de patru culori ale pielii, care se numeau rase. Categoriile erau de albi, indieni, negri și metiși.

pixabay

Pentru populația care era de culoarea, viața se arăta grea. Oamenii cu greu reușeau să își găsească un loc de muncă. Pentru asta, aveau nevoie de un permis special, pentru a se angaja în zonele locuite de oamenii albi. Singurele locuri de muncă la care aveau acces erau cele necalificate.

3. Președintele Ramaphosa a transmis condoleanțe familiei

„Un om cu un intelect extraordinar, cu integritate și invincibilitate împotriva forțelor apartheidului, a fost, de asemenea, tandru și vulnerabil în compasiunea lui pentru cei care au suferit opresiunea, nedreptatea și violența în timpul apartheidului și oamenii asupriți și asupriți din întreaga lume”, a spus acesta


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro