Tot mai mulți români pleacă peste graniță pentru a putea face față problemelor financiare.

Așa s-a întâmplat și în cazul unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, de loc din Bârlad. Costel Sava lucra în Italia ca sudor, pentru a-și susține fiica și părinții grav bolnavi. Acum, sprijinul familiei a murit, iar familia este disperată. Nu are suma necesară pentru a repatria trupul neînsuflețit al bărbatului pentru a-l înmormânta conform tradiției creștine. 

Apelul disperat al familiei bărbatului mort în Italia

Costel Sava a plecat în urmă cu mai mulți ani în Italia, pentru a-și ajuta familia. Potrivit vremeanoua.ro, bărbatul este divorțat, iar fiica celor doi a rămas în grija lui. Adolescenta, acum în vârstă de 15 ani, avea un singur sprijin: pe tatăl său, care a murit.

Acesta s-a confruntat cu o răceală, care, susține familia, nu a fost tratată cum ar fi trebuit. Bărbatul a fost internat timp de o săptămână. Ulterior, starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Tragedie fără margini în Italia. Un bărbat a murit în urma unei afecțiuni netratate. Familia are mari probleme financiare și nu poate plăti pentru repatriere
Pexels

Nici părinții bărbatului nu au stare financiară mai bună. Grav bolnavi și fără fiul care era stâlpul familiei, aceștia au făcut un apel la cei care îi pot ajuta. Trupul neînsuflețit al bărbatului se află într-un spital din Genova, iar oamenii nu își pot permite să plătească pentru repatriere.  Sora lui Costel Sava a declarat faptul că a cerut ajutor și la Ambasada României din Italia, dar nu a găsit ajutor nici acolo.

„Fratele meu, Costel Sava, plecat în străinătate de mai mulți ani, a muncit pe un șantier naval ca sudor. Este despărțit de soție și a decedat miercuri, 22 iunie, la spital în Genova, unde este acum depus la morgă.

Părinții mei vor să îl aducă acasă pentru a-l înmormânta, însă situația financiară nu ne permite să plătim transportul, de aceea apelăm la ajutor”, a declarat Manuela, sora lui Costel Sava, pentru sursa citată anterior.