Aniversarea de 24 ani, cea care trebuia să îi poarte noroc în timpul unei curse importante, i-a adus sfârșitul unui sportiv italian. Tragedia s-a petrecut chiar cu puțin timp înainte ca acesta să ajungă la sosire. Din păcate, inima tânărului a cedat, lăsând în urma lui multă suferință.

Atletul italian, Fabio Pedretti, a decedat sâmbătă noapte în timpul unei curse. Băbatul a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii nu au avut ce să îi mai facă. Competiția în cadrul căreia concura se numește ”Uno di Monticelli”, fiind organizată în nordul Italiei. Aceasta se defășura pe timp de noapte și avea 27 km în total.

Cum a murit tânărul

Bătăile inimii sportivului au încetat chiar cu cinci kilometri înainte de sosire. Nimeni nu se aștepta să ia parte la o asemenea tragedie. Fabio Pedretti a primit îngrijiri medicale de urgență, însă starea lui nu se îmbunătățea deloc. Tânărul de doar 24 de ani a fost transportat la cel mai apropiat spital, dar nu a mai rezistat. În ciuda eforturilor depuse de doctori și a condiției sale fizice de sportiv, și-a dat viața făcând ce îl pasiona.

„Distruşi şi împietriţi în faţa uneia dintre tragediile imposibil de explicat ale vieţii, sprijinim cu dragoste familia lui Fabio şi glorioasa echipă New Athletic Sulzano”, s-a scris în comunicatul organizatorilor.

Tragedie de proporții în lumea sportului. A murit un mare atlet, de numai 24 de ani
Instagram

Ce mesaj i-au transmis colegii

Fabio făcea parte din echipa New Athletics Sulzano ASD. Era o fire aventurieră și plină de energie. Moartea aestuia a surprinsă pe toată lumea și mai ales pe colegii lui. Echipa din care făcea parte a lăsat un mesaj pe Facebook în amintirea lui, după aflarea veștii șocante.

„Din păcate, nu a reuşit să câştige cea mai importantă cursă. În ziua împlinirii vârsei de 24 de ani, în timpul ultimilor km de cursă, în ciuda faptului că a fost antrenat şi avea toate vizitele medicale, făcute chiar şi după antrenamente, fără a lăsa nimic la voia întâmplării, inima lui Fabio a încetat să mai bată şi el nu mai este. Coechipierii săi şi organele competente au intervenit cu promptitudine, dar, din păcate, soarta îi fusese hotărâtă. Suntem aproape de familie în această tragedie de neînţeles. Vrem să ne amintim de el, zâmbind mereu plin de entuziasm şi dorinţa de a face”. au scris colegii lui.