Tragedia din spatele culturii K-Pop

Industria K-Pop din Coreea de Sud a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, însă o dată cu celebritatea, au fost înregistrate și multe tragedii. Se pare că imaginea perfectă a trupelor de băieți și fete se pierde ușor în umbra evenimentelor nefericite și a detaliilor care au ieșit recent la suprafață.

Cântăreții sunt supuși la ore de muncă îndelungată și sunt forțați să se încadreze în anumite standarde de frumusețe care îi forțează să renunțe uneori chiar și la propria identitate.

În anul 2013, Minami Minegishi, solistă a trupei AKB84 a apărut în atenția fanilor în urma unui videoclip postat online, în care cântăreața era cheală și vorbea printre suspine. Conform declarațiilor fetei, ea a fost exclusă din trupa care i-a adus succesul pentru că și-a îngăduit să își ia o seară liberă în oraș cu iubitul său.

În 2015, Ahn So Jin, în vârstă de doar 22 de ani a ales să își curme viața aruncându-se de la etajul 10 al unei clădiri.

Anul acesta, solista Sulli a fost găsită moartă în apartamentul său, iar polițiștii vorbesc despre o potențială sinucidere.

Din păcate, lista acestui tip de evenimente este una destul de lungă și nu par că vor fi luate măsuri prea curând.

De asemenea, este crezut că vedetele coreene sunt constrânse să arate într-un anumit fel. Kim Min-seok, o cunoscută antrenoare a acestora, a declarat că starurile sunt cântărite aproape zilnic și au o dietă foarte strictă. Pe lânga acest lucru, uneori sunt încurajate să recurgă la chirurghia estetică pentru a corecta ceea ce nu este pe placul impresarilor.

Mulți au declarat că imaginea artiștilor K-Pop este pe departe naturală și ca imaginea lor este tratată mai mult ca un simplu produs, destinat să vândă cât mai mult.

Luând toate acestea în considerare, nu este de mirare că în ultimii ani multe formații au dispărut din lumina reflectoarelor, iar multe dintre vedetele K-Pop se confruntă cu depresie, anxietate sau probleme de nutriție.

Din păcate, această industrie nu așteaptă pe nimeni. Imediat cum dispar din atenția publicului, ei sunt înlocuiți rapid cu altcineva, dornic să se supună standardelor impuse.

Comentează știrea

Leave a Reply
  1. Îmi pare rău dar nu prea pare ca știți exact despre ce este vorba. Se presupune că voi ar trebuii să oferiți informații corecte și concrete nu să luați ceva la întâmplare și apoi să începeți să aberați despre ea.
    1. Ați spus că sunt „foarte mulți,, idoli care ajung să facă asta(suicid) însă în realitate sunt doar câteva cazuri
    2. Își fac operații estetice?? Cred ca va bateți joc de mine. Majoritatea companiilor au reguli destul de stricte, iar una dintre ele interzice operațiile estetice
    3. Doar așa, dacă vreți să știți( pentru ca oricum nu am cu ce sa-mi pierd timpul) acele trupe despre care vorbiți, care la un moment dat se desființează și sunt imediat înlocuite cu altele, se destramă pentru ca nu au succes și asta se face numai dacă toți membrii/membrele sunt de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii