Reclamă
Reclamă

Traficul în România a fost serios afectat de codul roșu de caniculă. Trenurile au circulat mai încet, iar în unele garnituri, aerul condiționat nu a făcut față, transformând vagoanele în adevărate saune pe roți. În Timișoara, autoritățile au luat măsuri suplimentare, introducând tramvaie care au udat liniile pentru a combate temperaturile ridicate.

La orele prânzului, în Timișoara, temperaturile resimțite au depășit 40 de grade Celsius. La nivelul solului, temperatura a fost chiar mai mare, determinând autoritățile să ia măsuri pentru a preveni problemele infrastructurii de transport în comun.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24, a explicat: „Pentru că, mai ales, la nivelul solului, temperaturile sunt foarte mari, acest material de lângă liniile de tramvai, numit mastic, se înmoaie foarte tare. Pentru ca acesta să nu ajungă într-o stare mult mai lichidă, prin Timișoara circulă tramvaie care udă liniile.”

Reclamă

De asemenea, trenurile au circulat cu viteză redusă pe calea ferată din cauza temperaturilor extreme.

Mihai Vălușescu a adăugat: „Șinele stau toată ziua în soare și ajung să aibă la orele prânzului sau la orele după-amiezii temperaturi de 60-70 de grade Celsius.”

Restricții au fost impuse și pentru camioane, care au fost oprite temporar pe marginea drumului în timpul zilei din cauza căldurii excesive.

Străzile din Timișoara au fost pustii la orele prânzului, iar cei care s-au aventurat afară au căutat umbra. Un locuitor a relatat: „Nu ies afară ziua, stau la răcoare și aștept să vină concediul.”

În concluzie, canicula extremă din ultimele zile a perturbat serios traficul în România, obligând autoritățile să ia măsuri speciale pentru a proteja infrastructura de transport și pentru a asigura siguranța locuitorilor.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro