Traficul feroviar a fost oprit între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est în urma căderii unui arbore pe linia de contact și a izbucnirii unui incendiu de vegetație în apropiere.

Ca rezultat, trenurile ce aveau ca destinație Capitala, precum și cele care plecau spre Suceava, întâmpină întârzieri semnificative.

Conform unui comunicat al Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR” SA, intervalul de întârziere pentru trenurile afectate este estimat între 30 și 120 de minute. Echipele de intervenție ale CFR, sprijinite de ISU, lucrează pentru îndepărtarea obstacolelor și stingerea incendiului, ceea ce ar putea duce la creșterea timpilor de așteptare.

Linia de contact a fost scoasă de sub tensiune pentru a permite echipei feroviare să taie copacul căzut, dar și pentru ca echipajul ISU să poate interveni la stingerea focului. Trenurile IR 10072 (Galaţi – București Nord), IC 552 (Suceava – București Nord), IR 1751 (București Nord – Suceava), IR 1572 (Galaţi – București Nord) și IR 1660 (Iaşi – București Nord) sunt oprite temporar în diverse gări până la remedierea situației.

”Traficul feroviar este oprit la această oră între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe linia de contact, în zona km 66+500, și stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația din apropierea căii ferate”, a declarat reprezentantul CFR. Lucrările de intervenție sunt în derulare pentru a restabili cât mai curând posibil circulația trenurilor.