Reclamă
Reclamă

Traficul a fost oprit în Piața Universității din București după reușita României la EURO 2024. Naționala s-a calificat în optimi după 24 de ani și este motiv de mare sărbătoare printre suporteri.

După ce s-a terminat partida România – Slovacia, fanii care au vizionat meciul în Piața George Enescu în fața ecranului special amenajat s-au mutat în Piața Universității, unde au sărbătorit victoria. România a ieșit pe primul loc în grupa E din care face parte.

„Sunt imagini care ne amintesc de poveștile pe care le auzeam. Știam de la tata, de la bunicul meu de astfel de momente în care oamenii se întâlnesc după o victorie a naționale în Piața Universității. Sunt momente care ne amintesc, desigur, de Generația de Aur. O victorie istorică în care oamenii învață să se bucure împreună. Văd foarte mulți tineri care trăiesc pentru prima dată o astfel de calificare. Toată Piața Universității este blocată, nu se circulă pe șosele. Am văzut foarte multe steaguri fluturate în centrul Capitalei, au fost aprinse torțe, fumigene, este un spectacol complet și cu siguranță că aceste imagini pe care le vedeți acum în direct le vom vedea și în orele următoare pentru că oamenii nu vor să plece acasă, vor să savureze acest moment pentru că a fost o așteptare imensă. Mulți oameni de aici au așteptat o viață întreagă o astfel de calificare. În continuare sunt foarte mulți oameni care vin în Centrul Capitalei, numărul celor care sărbătoresc va crește”, a declarat un suporter prezent în Piața Universității.

Reclamă

Mii de suporteri au ieșit în stradă și la Timișoara. Fanii s-au adunat în Centrul orașului să sărbătorească performanța României.

Potrivit estimărilor, 35 000 de români ar fi fost astăzi pe stadionul Arena Națională din Germania.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro