Reclamă

 Fiecare țară are tradiția ei de Paște. Spre exemplu, în Germania și Austria pomul se împodobește și de Paște. Dar, acest obicei își are loc și în unele zone din România.

Motivul pentru care se pun ouă în pom

În România, tradiția se păstrează în zona Transilvaniei și a fost împrumutată cu cââiva ani în urmă la nemți.

Cei care nu stau la curte, trebuie  să aibă un pom aproape.  Aceștia se pot folosi de niște crenguțe înmugurite așezate într-o vază. De crenguțe se atârnă ori ouă golite de conținut și vopsite, ori se folosesc decorațiuni sub formă de ouă din plastic, care sunt deja viu colorate.

Sursa: Social Media

Comercianții țin cont de această tradiție, astfel că în ultimii ani au apărut ouă de ciocolată, speciale create pentru a putea fi atârnate în pom.

Tradiția mai zice ca  pomul să fie în apropiere de locul în care se adună familia să ciocnească câte un ou și să guste din drobul de miel pregătit special pentru această sărbătoare.

Pentru cei care nu știu, copacul de Paște simbolizează întâlnirea și bucuria, iar oul simbolizează viața.

Iepurașul de Paște, bucuria celor mici

De la nemți a fost împrumutată atât tradiția pomului decorat cu ouă, cât și cadourile aduse de iepurașul de Paște.

Fiecare sărbătoare este așteptată cu drag de către credincioși, însă pentru cei mici este o bucurie și mai mare fiind un prilej de primit cadouri. Și americanii au împrumutat această tradiție și obișnuiesc să-și dăruiască ouă cât mai colorate.

Pentru ca distracția să fie cu atât mai mare și mai interesantă puteți crea ouă alături de copii. Primul pas este achiziționarea de ouă din plastic sau polistiren și vopsite după bunul plac. După ce s-au uscat, cu ajutorul unui pistol de lipit, prinde-ți snururile în așa fel încât să poată fi atârnate în pom.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro