Folosești WhatsApp? Iată ce schimbări vor avea loc în curând.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie la nivel global. Milioane de oameni din întreaga lume îl folosesc zilnic pentru comunicările lor de ordin personal și profesional. Cu toate acestea, WhatsApp nu va mai funcționa pe unele smartphone-uri, începând chiar de luna viitoare. Descoperă dacă acest lucru este valabil și în cazul tău.

Unii utilizatori de smartphone-uri cu un cont WhatsApp trebuie să își actualizeze dispozitivul. În caz contrar, riscă să piardă accesul la aplicația de mesagerie. 

Aplicația de mesagerie  nu va mai suporta versiunile iOS 10 și iOS 11 , din motive „interne”. Rapoartele indică faptul că WhatsApp a început deja să  alerteze proprietarii de iPhone-uri  folosind aceste versiuni ale sistemului de operare. Meta, proprietarul WhatsApp, a confirmat că nu va mai accepta ca aplicația să ruleze pe dispozitivele iPhone care nu sunt compatibile cu iOS 12.

Sursa: Social media

Când planifică WhatsApp aceste schimbări?

WhatsApp a anunțat că  utilizatorii iOS 11 și versiuni anterioare au la dispoziție până pe 24 octombrie 2022 să își actualizeze sistemul de operare. Altfel, riscă să fie blocați să acceseze serviciile WhatsApp pe dispozitivele lor.

WhatsApp: Ce modele de iPhone sunt afectate de această decizie?

Modelele care vor fi afectate în primul rând de această decizie sunt  iPhone 5 și 5c, care acceptă iOS 11 , dar  nu sunt compatibile cu iOS 12  sau cu orice sistem de operare ulterior lansat de Apple. Utilizatorii iPhone 4 și 4s se vor confrunta cu probleme similare din aceleași motive.

Aceeași soartă va fi rezervată  utilizatorilor de smartphone-uri rare  care rulează orice  sistem de operare Android înainte de OS 4.1 , cunoscut în mod obișnuit sub numele de Jelly Bean și încă în uz.

Care sunt soluțiile planificate pentru a continua utilizarea WhatsApp?

Pentru deținătorii acestor dispozitive, este vorba de a efectua o actualizare. Pentru a face acest lucru, accesați  Setări > General și  apoi apăsați pe  Actualizare software  pentru a obține  cea mai recentă versiune de iOS . »

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.