Aveți mare grijă, șoferi! O lege importantă urmează să intre în vigoare. Cei care nu o respectă vor scoate mulți bani din buzunar.

În curând va intra în vigoare o lege care îi sperie pe toți conducătorii auto. În special, se referă la cei care vor fi implicați în accidente rutiere. Dacă până în prezent regulile nu erau foarte clare, de acum, șoferii nu vor mai avea voie să își mute mașina din poziția inițială, după ce are loc accidentul.

Nu mai mutați mașina de la locul accidentului!

Dacă șoferii nu vor respecta noile prevederi ar putea să rămână fără permis, sau mai grav, să ajungă chiar la închisoare. Conform legii în vigoare, nicio persoană nu trebuie să modifice în vreun fel locul în care are loc un accident rutier. Acest lucru ar putea să ascundă indicii importante despre modul în care s-a produs nefericitul eveniment. Nici măcar pentru a elibera drumul nu ai voie să îți muți mașina

Dacă până acum nu existau indicii clare despre acest lucru, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au schimbat totul. Astfel, toți cei care își vor mai muta mașinile de la locul accidentului, vor avea de suferit consecințe grave. Această metodă este considerată o faptă penală. Astfel, pedeapsa pentru o astfel de ilegalitate începe de la doi ani la șapte ani de închisoare și pierderea definitivă a permisului de conducere.

Toți șoferii sunt vizați! Legea care îi va băga în închisoare dacă nu o respectă. Nu faceți așa ceva!
Colaj Substantial

„În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 338 alin. (2) din Codul penal privind infracțiunea de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia; stabilește că «fapta oricărei persoane de a modifica starea locului are în vedere și schimbarea poziției vehiculului implicat într-un accident de circulație»”, a stabilit ICCJ în decizia recentă.

Legile din Codul Rutier bagă râca între parlamentari

Noul Cod Rutier a suferit modificări radicale, însă ulterior parlamentarii au venit și au făcut alte modificări, care i-a indus în eroare pe șoferi. A fost chiar și un scandal în Parlament pe această temă, protagoniștii fiind Ministrul de Interne, Lucian Bode, și Cătălin Drulă. Cel din urmă l-a confruntat pe oficialul din MAI din cauza schimbărilor pe care vor să le facă parlamentarii, în legătură cu Noul Cod Rutier.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.