România se află în plină pandemie de coronavirus, la fel ca aproape toate ţările de pe planetă, motiv pentru care mai bine de 40% din omenire nu prea se mai gândeşte la vacanţe. La noi în ţară, autorităţile se gândesc totuşi la sutele de mii de vouchere de vacanţă care au fost date pentru acest an şi pe care românii nu vor să le piardă.

În acest context, Senatul a votat joi prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise pe anul 2019.

Astfel, tichetele de vacanță pentru bugetari aferente anului 2020 vor fi emise doar pe suport electronic, iar cele de anul trecut vor fi prelungite până la 31 mai 2021, arată proiectul legislativ votat de Senat.

„La acest moment, având în vedere riscurile crescute asociate situaţiei epidemiologice şi măsurile dispuse de autorităţile competente în contextul decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanţă se află în imposibilitatea folosirii acestora, aşadar este necesară prelungirea valabilităţii voucherelor emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019 până la data de 31 mai 2021, acestea urmând a fi utilizate ulterior încheierii situaţiei epidemiologice actuale şi a efectelor acesteia, în condiţii de siguranţă”, se precizează în expunerea de motive a proiectului iniţiat de Guvern.

Tichetele pentru acest an vor fi emise doar în format electronic.

Motivu acestei decizii este „pentru a nu pune în pericol sănătatea beneficiarilor, având în vedere situaţia actuală extraordinară cauzată de pandemia infecţiei cu COVID-19 şi riscurile asociate acesteia”.

În acest context, după ce Senatul a votat, proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2020 privind modalitatea de emitere şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă, ajunge la  Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.