Problema pensiilor este una dintre cele mai discutate la nivel naţional pe timpul pandemiei de coronavirus. În acest sens, Violeta Alexandru a ţinut să îi lămurească pe români legat de ce se va întâmpla cu pensiile în această lună.

Reclamă

Ce declară Violeta Alexandru

”În România cei care nu au venit sunt in responsabilitatea autorităților locale. Vom lua măsuri care să vină în sprijinul acestor oameni”

”Avem intenția, dar depinde de disponibilul de cash, în niciun caz pensiile nu vor întârzia. La momentul în care vom lua o decizie voi anunța oficial, facem mai multe analize în acest sens, există disponibilitate și de la Poșta Română. Am insistat, am cerut si am toate asigurarile ca oamenii isi vor primii pensiile la timp. Cei pe card la data stabilita, si cei numerar”, a declarat ministrul.

”Cu privire la şomajul tehnic, începând de mâine aşteptăm solicitările angajaţiilor la ANOFM în vederea depunerii celor 2 documente. Plata se va face conform legii în 15 zile, dar mi-am rugat colegii, acolo unde au fost probleme le-am rezolvat şi am asigurarea ca plăţile se vor face imediat ca angajatorii să-şi plătească angajaţii”

”Pe de alta parte, celelalte forme de muncă se vor prezenta tot de mâine. Odată ce luna martie s-a închis cu o declaraţie respectiv cu o cerere prin care vor solicita, nu este necesară deplasarea. Angajatorii pot să trimită prin email, iar cei care sunt în alte forme de munca vor trimite cele 2 documente prin email către AJPSI-uri” , a declarat Violeta Alexandru.

”Dacă vă fi o nouă reglementare, vom fi pregătiți” , a încheiat aceasta.