Premierul Ludovic Orban a ieșit public cu noi declarații de mare interes pentru români. Potrivit celor spuse de Orban, românii trebuie să se pregătească: în următoarele două zile va fi elaborată o nouă ordonanță militară.

Ce declară Ludovic Orban

”Am făcut o analiză a situaţiei, ca să identificăm domeniile în care putem interveni cu o nouă ordonanţă militară. Am făcut o analiză pe pregătire a spitalelor din linia a doua. Am făcut o analiză pe graficul de livrări pe următoarele două săptămâni, din cauza asta l-am solicitat și pe director UNIFARM și pe toți cei care sunt implicați în procedurile de achiziții, am discutat de potențialul de a introduce în producție în România, prin intermediul unor companii românești, a unnor produse, cum ați văzut, de exemplu, izoletele, cele 15 izolate.

Deja pe planul de achiziții ONAC există achiziționarea a o sută de izolete care vor fi imediat puse la dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență. De asemenea, am făcut o evaluare a evoluției cazurilor pe fiecare județ în parte. Am făcut o analiză pe situația din carantină”, a declarat Victor Orban, prezent la întâlnirea de lucru pe care a avut-o la Ministerul Sănătății cu noul ministru în funcție, Nelu Tătaru.

Și ministrul sănătății a ținut câteva discursuri, printre care a oferit și declarații despre prioritatea testării de coronavirus în România.

Ce a declarat ministrul

”La nivelul unităților sanitare vom asigura acel necesar de aparatură, de materiale sanitare și de echipamente sanitare de protecție. Toți cei care, conform unor anchete epidemiologice, intră într-un protocol de testare”.