Acest detaliu te poate ajuta dacă intenționezi să iei un credit bancar

După creșterile IRCC, românii fug de credite bancare în această perioadă. Din cauza dobânzilor mari, dar și a contextului financiar în care ne aflăm, numărul împrumuturilor scade. Experții în sfera imobiliarelor au cu totul altă viziune în acest sens. Aceștia îi încurajează pe doritori să profite de moment.

Credite bancare pe termen scurt, ideale pentru astfel de vremuri

În trecut, începutul de an era o adevărată febră pentru românii care voiau să își cumpere locuințe. Băncile primeau cereri peste cereri de credite, iar timpii de așteptare erau mari. Lucrurile s-au schimbat în 202, mult.

Puțini sunt cei care mai îndrăznesc să acceseze credite bancare în astfel de vremuri. Asta pentru că ratele bancare au crescut de la 1 Ianuarie din cauza IRCC.

Totuși, de partea cealaltă a baricadei, a vânzătorilor de apartamente, lucrurile se văd diferit. Un investitor imobiliar a explicat de ce ar trebui ca românii să cumpere inclusiv în astfel de vremuri locuințe, cu credite.

Pentru că piața imobiliară este atât de jos la capitolul prețuri, este ideal să achiziționezi acum, susține acesta.

De altfel, nici de creditele bancare, românii nu ar trebui să fugă. Dezvoltatorul imobiliar Lucian Azoiței a dezvăluit ce opțiuni ar trebui să aibă cumpărătorii. Acesta susține că un credit pe scurtă durată cu dobândă fixă ar fi soluția.

Luat pe o perioadă scurtă de timp, creditul poate fi refinanțat după stabilizarea pieței.

Chiar dacă dobânzile sunt mari să încerce să ia un credit cu dobândă fixă pe o perioadă de timp scurtă până se stabilizează piața și dobânzile. Acesta poate fi ulterior refinanțat.”, a explicat Lucian Azoiței, dezvoltator imobiliar.

Specialistul în imobiliare a ținut să specifice că problemele nu există doar de partea cumpărătorului. Acesta susține că într-o astfel de perioadă, dezvoltatorii abia își mai justifică investițiile.

Cererile pentru creditele online luate de la IFN-uri au crescut

Speriați de dobânzile mari, mulți români nu mai apelează la bănci pentru credite. Instituțiile financiare nonbancare oferă împrumuturi mult mai ușor. De câteva săptămâni, acestea sunt la mare căutare.

Românii le preferă pentru că aplică extrem de rapid pentru un astfel de ajutor financiar. În cele mai multe dintre cazuri au nevoie doar de buletin pentru a primi împrumutul. Banii ajung direct pe card, iar ratele se plătesc de asemenea, online.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.