Toţi românii care au un loc de muncă trebuie să ştie! Şedinţa de astăzi a Guvernului le stabileşte viitorul

Potrivit documentului legislativ, „persoanele care realizează venituri din mai multe activităţi şi pentru care sunt aplicabile mai multe măsuri de protecţie socială pot beneficia de una singură, cea mai avantajoasă, în baza opţiunii exprimate la solicitare”.

„Se prelungeşte termenul de depunere a solicitărilor pentru indemnizaţiile prevăzute de art. XV, astfel încât acestea să poată fi prelucrate pe măsură ce se transmit cererile de acordare a indemnizaţiilor, cu 5 zile lucrătoare pentru categoriile deja reglementate şi se stabileşte la 10 zile lucrătoare pentru categoriile nou introduse prin prezentul proiect de act normativ”, se arată în nota de fundamentare.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern se află şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care Executivul va modifica şi completa OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

O altă temă importantă discutată astăzi în cadrul memorandumurilor este:

„continuarea şi amplificarea campaniei asumate de conştientizare şi informare a populaţiei de către autorităţile publice asupra importanţei prevenţiei răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19)”.

Cât despre rectificarea bugetară, Ludovic Orban a anunţat aseară că ordonanţa de urgenţă pe acest subiect va fi pe masa Guvernului săptămâna aceasta.

„De asemenea, la rectificarea bugetară vom creşte plafonul pentru creditele garantate de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii de la 5 la 15 miliarde, pentru a putea asigura capitalul de lucru sau capitalul necesar pentru investiţii pentru cât mai multe întreprinderi mici şi mijlocii care vor accesa aceste produse puse la dispoziţie de guvern, şi anume credite care sunt garantate şi cu dobândă subvenţionată, ca să se ştie exact despre ce e vorba”, a mai declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Știrea zilei. Raed Arafat anunță ce se va întâmpla după Paște

Veste cruntă pentru milioane de români! Raed Arafat: „Acest drept va fi limitat”