Mihaela Bilic este cel mai controversat nutriționist, demontând o mulțime de mituri și principii în alimentație care sunt extrem de populare.

De data aceasta a comentat despre friptura asociată cu piureul de cartofi, combinație pe care mulți o interzic cu desăvârșire. Ei bine, aceasta are o cu totul altă părere.

Mihaela Bilic ne învață să mâncăm sănătos și echilibrat, în ciuda restricțiilor impuse de antrenorii personali sau alți nutriționiști. Din punctul său de vedere, putem consuma orice, dar să fie cu moderație și să ne încadrăm în numărul de calorii zilnice. Astfel că putem apela la dulciuri sau la prăjeli, fără să ne fie teamă la îngrășare.

Aceasta a vorbit într-o postare pe rețelele de socializare de combinația dintre carne și cartofi. Mihaela Bilic recomandă acest preparat pentru nutrienții pe care îi oferă corpului. Din carne luăm proteine, de la cartofi vom avea carbohidrați, iar dacă fibrele lipsesc, adăugăm legume, iar pentru gust, puțină brânză. Pentru a nu avea probleme cu îngrășarea, cantitatea de mâncare se va reduce și nu vor mai fi porții uriașe.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

„Echilibrat înseamnă asociat?
Contrar părerii generale, alimentele trebuie asociate ca să fie acoperit tot necesarul de nutrienți pentru organism. Carnea conține proteine și grăsimi și nici un strop de carbohidrați, prin urmare merge de minune cu pâine sau garnitură de cartofi/orez/mămăligă. Nici fibre nu are, așa că am pus lângă niște legume la grătar. Iar cartofii, toată lumea știe, se completează perfect cu brânza sărată.
Disociat mâncăm doar atunci când vrem să slăbim, dar asta nu este nici sănătos, nici echilibrat. Care este soluția ca să ne menținem silueta, în ciuda tuturor acestor asocieri?!? Micșorăm porția! Din tot ce vedeți în foto, am mâncat mai puțin de jumătate?
P. S. Ca să nu existe dubii, carnea la grătar este ceafă de porc?…alegere apreciată de cele 4 pisici cu care am împărțit masa.”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.