Reclamă

Veste bună pentru elevi! În ziua de 15 februarie 2022 este celebrată Ziua Națională a lecturii. Ministrul Educației a luat hotărârea ca orarul instituțiilor de învățământ să fie modificat în această zi. Prin urmare, orele nu se vor mai desfășura conform orarului prestabilit. Acest lucru se va întâmpla în intervalul orar 11:00 – 14:00. Așadar, în loc de orele care figurează pe orar se vor regăsi activități dedicate lecturii. La  aceste manifestări vor lua parte atât cei din ciclul preșcolar, cât și elevii din ciclurile superioare.

Misiunea  profesorilor este ca timp de trei ore să pregătească activități specifice pentru a-i stimula pe elevi să citească. În primă instanță, cadrele didactice vor îndemna toți elevii să aducă sau să împrumute de la bibliotecă o carte. După acest lucru, preț de 15 minute aceștia vor avea misiunea de a citi atât în mod individual, cât și împreună cu ceilalți colegi

Sursa: Social media

„Într-o ţară în care sub 10% dintre cetăţeni cumpără o carte pe an, rolul şcolii devine esenţial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide.” declară Sorin Cîmpeanu prin intermediul unui comunicat de presă.

Ministrul Educației vrea să încurajeze elevii să citească

Este o premieră în învățământul românesc! Până în acest an nu a mai fost organizată Ziua Națională a lecturii și nici nu au fost făcute modificări în orar la îndemânul venit din partea Minstrului Educației. Prin această activitatate ministrul Sorin Cîmpeanu își dorește să promoveze lectura.

„Obiectivul activităţii este de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.” afirmă Sorin Cîmpeanu, Minsitrului Educației.

Din nefericire, conform unor statistici realizate, peste 50% dintre elevii români nu înțeleg ceea ce citesc. Prin urmare, România este una dintre țările  fruntașe când vine vorba de numărul mare de analfabeți funcționali.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro