Românii preferă să se vaccineze cu serul produs de Johnson&Johnson fiindcă are doar o doză și așa se obține certificatul verde mai repede, însă coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, va strica planurile românilor. Mai clar, acesta a anunțat astăzi că cei care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapeluil cu un vaccin cu ARN mesager, cum ar fi Pfizer sau Moderna, însă vor putea să îl facă și cu serul de la JJ.

Valeriu Gheorghiță spune că rapelul este recomandat pentru cei vaccinați cu Johnson&Johnson de cel puțin șase luni. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Ce trebuie să știi despre vaccinul produs de Johnson&Johnson

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

Valeriu Gheorghiță: Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

În ceea ce îi privește pe cei vaccinați cu Moderna, Valeriu Gheorghiță spune că aceste persoane vor primi la rapel doar o jumătate de doză din acest vaccin. Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

De la debutul campaniei de vaccinare în România, numărul total al celor care s-au vaccinat a ajuns la 6.171.523 cu schema completă. Până în prezent, 810.621 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia.