Curtea Constituțională din Germania a dat undă verde carantinării persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Acest lucru va afecta și românii care sunt stabiliți în această țară și nu s-au imunizat încă.

Recent, cancelarul german, Angela Merkel, a cerut înăsprirea restricțiilor anti-COVID, deoarece Germania a trecut peste pragul de 100.000 de decese asociate cu virusului Sars-Cov-2.

1.Nevaccinați vor fi băgați în carantină

Curtea Constituțională a decis că restricționarea contactului, ieșirii și închiderea școlilor sunt compatibile cu Legea fundamentală, în situații de risc extern. În acest moment situația generată de coronavirus din Germania este dezastruoasă.

Mai grav, pe lângă economia defectuoasă cu care se confruntă, Germania a mai înregistrat și câteva cazuri de infectare cu noua tulpină sud-africană, Omicron, care sperie o lume întreagă.

Hotărârea Curții Constituționale de la Karlsruhe urma să vină, fiindcă Angela Merkel și succesorul acesteia, Olaf Scholz, s-au întâlnit cu președinții regiunilor germane din țară. Aceștia au stabilit împreună dacă ar trebui impuse mai multe restricții de circulație pentru a împiedica răspândirea virusului Sars-Cov-2.

2.Germania: Contactele trebuie să fie reduse

”Ceea ce trebuie să se întâmple este absolut clar. Contactele trebuie să fie reduse”, a subliniat Robert Habeck .

Conform copreședintele Verzilor, regula vaccinați-vindecați va trebui să fie aplicată la scară națională în toate instituțiile public, cu excepția magazinelor de primă necesitate.

Astfel, cei care nu se vor vaccina mai repede împotriva coronavirusului riscă să fie băgați în carantină, a mai spus acesta.

Germania a înregistrat noi recorduri negative ca număr de infectări și are una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din Europa de Vest (68%).