Mai multe familii de ardeleni s-au pus pe cumpărat locuințe situate în partea de est a Ungariei. Motivul? Aceștia optează pentru astfel de imobile, datorită prețurilor mai scăzute. Astfel, pentru o locuință de 100 de metri pătrați, prețurile pornesc chiar și de la suma de 10.000 de euro.

Ardelenii au devenit interesați de astfel de locuință după ce România a aderat în 2007 la Uniunea Europeană. În urmă cu 16 ani, în orașul Bătania, oamenii își puteau cumpăra o casă chiar și cu suma de 2500 de euro. Din moment ce cererea a crescut și prețurile au fost majorate.

Casele din estul Ungariei se vând ca ciupercile după ploaie.

Bogdan Holocan, cunoscut agent imobiliar a susținut pentru Agerpres că numai în ultimii doi ani de zile, sute de familii din Ardeal și-au cumpărat o casă în estul Ungariei. Prețurile sunt atât de mici dintr-un motiv bine întemeiat! În această parte a Ungariei se regăsesc cele mai puține locuri de muncă.

Sursa: Agerpres

„Oamenii sunt atraşi de preţurile foarte mici, multe case fiind părăsite de proprietari. S-au mutat mai la vest în Ungaria, în căutarea unui loc de muncă.

Arădenii găsesc în ţara vecină locuinţe în stare foarte bună, cu toate utilităţile, inclusiv gaz, dar şi infrastructură pusă la punct. În medie, preţul caselor aflate dincolo de graniţă este mai mic de jumătate faţă de preţurile din mediul rural al judeţului Arad.” a declarant agentul imobiliar pentru Agerpres

În portofoliul său se regăsesc imobile ce au un preț de pornire de 9000 de euro. Acestea pot varia, ajungând chiar și la 60.000 de euro. Anul trecut, cea mai ieftină casă a fost vândută cu suma de 5000 de euro. Se află în centrul localității și dispune de 100 metri pătrați.

„Cea mai ieftină casă pe care am vândut-o anul trecut a costat 5.000 de euro, în Dombegyhaz (5 km de frontieră – n.r.). Este în centrul localităţii. Are 100 metri pătraţi utili, trei camere şi 4.000 de metri pătraţi de teren. În momentul de faţă, cea mai ieftină casă pe care o avem în portofoliu este la 9.000 de euro” a declarat Bogdan Holocan, conform sursei citate anterior

Potrivit unor date furnizate de ATRU, în Ungaria sunt mai bine de 36.000 de familii în localități care se află la graniță cu țara noastră.