Reclamă

Coronavirusul a afectat o lume întreagă, la nivel mondial numărul persoanelor infectate fiind foarte aproape de 2 milioane. Un model standar al simptomelor a fost lansat la începutul pandemiei, însă, în timp ce virusul evolua, specialiștii au realizat că simptomele sunt diferite la unele persoane. Lucrul care nu a fost modificat cu privire la virusul chinezesc este că afectează plămânii.

Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, face o serie de mărturii care schimbă lucrurile știute până în prezent despre coronavirus. Acesta vorbește despre unele explicațiile date de un expert din California.

Teorie medicului răstoarnă tot despre noul coronavirus. Coronavirusul nu atacă plămânii, ci atacă hematiile, plămânii fiind, de fapt, ”victime”. Plămânii sunt suprasolicitați și astfel se ajunge la distrugerea lor.

„Modalitatea prin care acest virus atacă este cuplarea de eritrocite, celule roșii, (n.r. – cunoscute și sub denumirea de hematii) pe care le împiedică să-și mai oxigeneze hemoglobina. În acest fel, organismul începe să funcționeze în hipoxie. Hipoxia avansată, severă, adică lipsa unei mari cantăți de oxigen din celule declanșează o reacție în lanț, în cascadă, din partea organismului.

Prima modalitate prin care organismul încearcă să recupereze în fața acestei agresiuni este să-și mărească numărul de eritrocite. Acestea vor fi atacate de virus, iar apoi organismul apelează la a doua linie de răspuns, adică să crească capacitatea plămânului de a face schimbul de oxigen între hematii și țesuturi, moment în care plămânul poate fi depășit ca funcție. Se declanșează și-n plămân această reacție inflamatorie. Prin urmare, conform acestui individ din California, plămânul nu este o cauză, ci o victimă.

Modalitățile de combatere a consecințelor infecției simptomatice ar trebui să se refere la creșterea organismului de a transporta oxigen”, spune medicul Bogdan Marțian.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro