Desert delicios, inedit. Fructe, cremă ușoară și blat subțire, alternanță de straturi blat și cremă, deliciu.
Tort făcut la tigaie „Tort Medovik ”
Desert cu blat de cacao, fructe și frișcă
- făină 500 g
- două ouă+ 2 gălbenușuri
- o linguriță jumate de bicarbonat de sodiu
- cacao 65 g
- miere de albine 4 linguri
- unt 160 g
- zahăr 130-150 g
Cremă
- 100 grame smântână
- 250 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr pudră
Decor
- 100 g ciocolată rasă
- fructe
-
Punem într-un castron ouăle și gălbenușurile, alături de zahăr, lapte și miere, untul topit și amestecăm până se omogenizează. Apoi adăugăm cacao, amestecăm până se omogenizează.
-
O punem pe foc pentru a topi zahărul, amestecăm continuu. Nu trebuie să fiarbă.
-
Apoi adăugăm bicarbonatul și amestecăm. După ce se răcește adăugăm făina. Încorporăm bine cu o lingură, apoi punem aluatul pe un blat pe care am presărat făină. Frământăm și adăugăm făină până ce nu se mai lipește.
-
Îl rulăm ca pe un salam, apoi îl porționăm în 8 bucăți, pe care facem în formă de bile. Lăsăm la rece 1-2 ore
-
Apoi coacem la tigaie fiecare bilă în parte, sub formă de lipie. Ne ajutăm de o formă pentru a tăia uniform lipiile. O farfurie sau capac mai mare.
-
Se coace la foc mediu pe amble părți fiecare lipie în parte.
Cremă
-
Punem smântâna și zahărul alături de frișcă într-un castron înalt. Se mixează până devine fermă.
-
Montăm tortul pe un platou pe care punem puțină cremă să nu se plimbe tortul. Ne ajutăm de un cerc să se strângă la un loc totul. Alternăm apoi: lipie+cremă, lipie+cremă… Deasupra și în jurul tortului ounem cremă, apoi ciocolată rasă. Deasupra ornăm cu fructe.