Sudul Statelor Unite a fost lovit de un val puternic de tornade, care a afectat grav mai multe state, inclusiv Louisiana, Mississippi și Alabama. Aceste fenomene meteorologice violente au depășit viteze ale vântului de 160 kilometri pe oră, smulgând copaci din rădăcini și provocând distrugeri majore locuințelor și infrastructurii.

Pompierii au fost solicitați să intervină în numeroase situații de urgență, inclusiv pentru salvarea rezidenților dintr-un bloc rămas fără acoperiș, reflectând severitatea situației. Inundațiile care au urmat au agravat și mai mult situația, cu autostrăzi blocate și case inundate, complicând eforturile de salvare și evacuare.

Impactul tornadelor s-a extins și în statele Texas, Georgia și Florida, unde consecințele adverse au dus la anularea unor evenimente sportive importante, evidențiind amploarea geografică a dezastrelor naturale. Autoritățile au emis avertismente severe, sfătuind zeci de milioane de oameni să caute adăpost și să își păstreze prudența în fața acestei situații de criză.